четвер, 5 грудня 2013 р.

                           Рейтинг найкомфортніших для життя міст світу
Експерти The Economist Intelligence Unit (EIU) опублікували черговий щорічний рейтинг кращих міст світу - Global Livability. Фахівці EIU визначали якість життя в кожному з них на підставі 30 показників, об'єднаних у п'ять категорій: безпека життя (25 % від загальної оцінки), послуги охорони здоров'я (20%), культура і навколишнє середовище (25%), освіта (10%), міська інфраструктура (20%).
Всього в рейтингу брало участь 140 найбільших міст планети.
Основні тренди цього року - загальне погіршення якості життя в містах порівняно з 2008 роком. Найбільший спад в мегаполісах Близького Сходу та Північної Африки, які постраждали від громадянських конфліктів. Через економічну нестабільність свої позиції в рейтингу здали і європейські міста.
Лідери рейтингу цього року - міста Канади та Австралії; дещо покращилися умови життя в Дубаї (ОАЕ) і Кувейті. Найгіршими за якістю життя експерти визнали північноафриканські міста. Найстрімкіше падіння продемонстрували Тріполі (Лівія), зі 108-го на 133-е місце, і Дамаск (Сирія) - з 114-го на 140-е. Останній визнаний найгіршим містом для життя: він отримав 38,4 бали з 100 можливих.
Перше місце отримав Мельбурн, Австралія, який набрав 97,5 балів із 100 можливих.
Мельбурн - друге за величиною місто Австралії і спортивна столиця країни. У рейтингу місто, яке третій рік поспіль утримує лідерство, отримало 100 балів у категоріях охорона здоров'я, освіта та інфраструктура, і по 95 - за стабільність і культуру. Детальніше по Мельбурн - на сайті Melbourne Travel.

Немає коментарів:

Дописати коментар